Esmeralda och draken är en interaktiv föreställning för barn i lågstadieålder och förskoleklass. Föreställningen tar på ett lekfullt sätt upp tankeställningar och funderingar kring FN:s globala hållbarhetsmål och är producerad av Långsjö teater i ett samarbetsprojekt med Ecorado genom bidrag av Sida.

Esmeralda och draken Sebastian kommer från en ö som heter Terra, denna ö representerar förhållanden som finns på vår jord, så man kan säga att det är jorden om jorden varit en ö. På ön Terra har man satt upp olika mål för att livet ska bli bättre och nu har Esmeralda fått i uppdrag att åka till Sverige och träffa barn och lärare för att få hjälp med hur de på Terra ska kunna uppnå dessa mål.

Till föreställningen har vi ett lärarmaterial producerat av Ecorado och Långsjö teater producerar korta filmer som vi kallar Esmeraldas funderingar, som eleverna gärna får se och fundera kring innan föreställningen.

Föreställningen är ca 40 min lång i sin helhet men går att delas upp i mindre delar.

Föreställningen kan beställas redan nu men kommer att ges först under hösten 2020.

Bokar föreställningen gör du på: [email protected]

Här kan du ladda hem lärarhandledningen med övningar kring hållbarhet och globala målen kopplade till föreställningen. I lärarhandledningen finns även en del mer generella övningar, tips och länkar för dig som vill arbeta med hållbar utveckling med barn 5-8 år.