Lärarfortbildningar

Läroriket erbjuder givande och spännande fortbildning för lärare. Ni kan antingen beställa något av våra färdiga paket – eller så kan vi skräddarsy en lösning just för era behov. I våra fortbildningar ligger mycket fokus på konkreta undervisningssituationer och kunskap som kan komma direkt till nytta i klassrummet. Vi kan variera föreläsning med övningar, diskussioner och workshops. Vi kan hålla allt ifrån fortbildningar för ett litet arbetslag till stora kommungemensamma fortbildningar. Kontakta oss för mer information om våra fortbildningar!

Exempel på lärarfortbildningar:

 • SNI – samhällsfrågor med naturvetenskapligt innehåll
 • “Källa: internet” – hur lär man eleverna att vara källkritiska?
 • Att undervisa naturvetenskap för yngre barn
 • Värdegrundsundervisning i praktiken
 • Hållbar utveckling – att leva som man lär. Hur arbetar man med hållbar utveckling i skolan?
 • Likabehandling – att undervisa och implementera

I klassrummet

Genom direkta möten med eleverna kan vi inspirera och skapa engagemang. Vi håller i diskussioner och väcker nyfikenhet. I våra klassrumspaket så kommer vi ut till er skola och har med oss allt material för att göra vårt besök minnesvärt och lärorikt för eleverna. Alla våra klassrumspaket kan bekostas inom ramen för Skapande Skola.

Miljökonstnären

Vi kommer till klassrummet och låter eleverna själva få bli miljökonstnärer. Serietecknaren Kalle Landegren lär eleverna hur man ritar serier och hållbarhetspedagogen Karin ger kunskapsinspiration. Därefter får eleverna själva göra serier på olika teman kopplade till hållbar utveckling. Aktiviteten anpassas beroende på årskurs och era önskemål.

Kunskapskonstnären

Precis som i vårt paket miljökonstnären så får eleverna lära sig göra serier samtidigt som de får kunskapsinspiraiton. Kunskapskonstnären kan anpassas helt beroende på vilka skolämnen ni arbetar med. Det kan vara tema om det forna egypten, matematik, kända författare eller något helt annat. Kontakta oss så kan vi skräddarsy konceptet efter era önskemål!

Uppdrag jorden – ett äventyr

I Uppdrag Jorden – ett äventyr så kommer vi till klassrummet för att tillsammans med eleverna utforska boken Uppdrag jorden. En av bokens författare läser högt och pratar om hur det gick till när de skrev boken. Därefter får eleverna genomföra kreativa övningar kopplade till boken, bland annat får eleverna kontakta utomjordingarna Carlzons. Uppdrag jorden – ett äventyr riktar sig till målgruppen 7-12år.

Skräddarsydd temadag

Vi kan hjälpa er att utforma en temadag för eleverna. Vi ordnar workshops, seminarium, kreativa övningar och allt annat som hör en bra temadag till. Temadagen kan ordnas för enskilda klasser eller för hela skolan. Kontakta oss för att bolla idéer om temadag!

Föreläsningar för elever

Vi kan komma ut till er skola och föreläsa för eleverna. Våra föreläsningar är långt ifrån klassiska föredrag. Istället kombineras tankeväckande berättelser och fakta med inslag som frågequiz, filmklipp och interaktiva övningar. En föreläsning kan vara alltifrån 40minuter till halvdagar eller heldagar, då föreläsning varieras med workshops och andra övningar.

Våra föreläsningsteman

 • Hållbar utveckling
 • FNs globala mål
 • Likabehandling
 • HBTQ
 • Vetenskap och pseudovetenskap
 • Källkritik och fejk news

Lajv i skolan

I samarbete med LajvVerkstaden kan Läroriket erbjuda lajv, levande rollspel, i skolan. Genom våra lajv får eleverna på ett lekfullt sätt lära sig naturvetenskap. Lajven är anpassade för att köra en heldag eller en halvdag och vi kommer ut till er skola och har med oss material, dräkter till eleverna och allt annat som krävs för en spännande, lärorik och rolig dag för eleverna! Kontakta oss för mer information!